1 av 2
Erkki Bruce kan nu ta del av OS eftersom äldreboendet beställt kanalerna. Foto: Johan Sundström/Sveriges Radio
2 av 2
Ulf Martinsson, enhetschef Lindgårdens äldreboende. Foto: Johan Sundström/Sveriges Radio

Lindgården kan se OS till slut

1:14 min

Nu har OS börjat på Lindgården i Varberg. De boende kan nu följa med i medaljstriderna.

Nu är OS igång, även på äldreboendet Lindgården i Varberg. Och Erkki Bruce är en av dem boende som nu kan följa vad som händer på tv:n i det gemensamma rummet.

– I morgon går det 15 kilometer med herrar. Det kommer att bli jämnt! Och skytet idag, det ska jag se, säger Erkki Bruce.

Men fram tills igår var Lindgården ett av många äldreboenden i Halland som inte erbjuder kanalerna som OS visas på i år. Och det var nära att Erkki Bruce, missade sitt första OS på länge.

– Jag har sett alla OS sedan 1952. Man vill gärna se, säger Erkki Bruce.

Det är bara i Kungsbacka och Laholms kommun som de flesta äldreboenden har trean och tian, som visar OS i år. Men enligt Ulf Martinsson som är enhetschef på Lindgårdens äldreboende i Varberg, var det inte svårt att beställa kanalerna under en kortare tidsperiod.

– Jag kollade upp här med tv-affärerna och då gick det att få ett tillfälligt abonnemang i ett par månader. Och så fick man köpa korthållare och kortet då, för det går att sätta direkt i tv:n idag, säger Ulf Martinsson.

Så svårare än så var det inte?


– Nej det var inte svårare än så, nej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista