Foto: Hasse Holmberg/TT

Tre rififikupper i Laholm på en vecka

"Larmet löste ut"
3:20 min

Polisen tror på ett samband mellan den senaste veckans rififikupper i Laholm. Tjuvarna slog först till en mataffär och därefter på Vallåsens skidanläggning. Under natten mot fredagen tog tjuvarna sig in genom taket till Shellmacken.

 Enligt polisen gjorde tjuvarna ett hål i taket på 80x80 centimeter

– Larmet löste ut och det har troligtvis skrämt i väg gärningsmännen, säger Kenneth Persson, utredningschef hos polisen i Laholm.

Vad polisen tror verkar tjuvarna inte fått något med sig vid inbrottet mot bensinmacken. Sammanlagt tycks de tre kupperna ha resulterat i ett byte på ett par tusen kronor.

Mycket jobb för lite ull?

– Det som är likartat i de här fallen är att man har lyckats att förstöra mer än vad man kommit över, säger Kenneth Persson.

Under fredagen gjorde polisen en teknisk undersökning på bensinmacken. Samtidigt väntar utredarna på resultatet av de två tidigare brottsplatsundersökningarna. Teorin är det handlar om minst två gärningsmän.

– Att de är fler än en med det tillvägagångssättet borde vara ganska klart. De verkar vara lite väl mycket jobb för en ensam gärningsman, säger Kenneth Persson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".