Hallands regiondirektör Catarina Dahlöf. Foto: Lisa Hedström Arvidsson /Sveriges Radio

Man åtalad för överfall på regiondirektören

Överfallet på regiondirektören i Halland Catarina Dahlöf och hennes sambo advokaten Gunnar Andersson går nu till rättegång. 

Det var i september som en man greps hemma hos paret efter att ha överfallit dem. Polisen kritiserades då för att ha släppt den misstänkte utan att meddela paret.

Paret hade hantverkare på plats vid överfallet. Och i förhören beskriver både paret och hantverkarna hur en okänd man kom in på tomten och vevade med en träpåk.

Först slog han sönder rutan på en bil och sen fortsatte han mot huset. Både hantverkarna och paret tog skydd i huset och på tomten.

Och till slut lyckades man övermanna mannen. I samband med det fick Gunnar Andersson ett slag över axeln. Mannen greps sedan av polis.

Han åtalas nu för misshandel, olaga hot, grovt hemfridsbrott och skadegörelse. Den åtalade erkänner skadegörelse men minns inte så mycket annat mer än att han kände sig attackerad och hotad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista