Håstens simhall i Varberg. Foto: Sveriges Radio

Driver på för bättre arenor

"Det spretar åt olika håll"
0:59 min

Det går för trögt att förbättra villkoren för idrotter i Varberg som är beroende av arenor såsom idrottshallar och simhallar. Det tycker idrottsföreträdare som nu startar ett nätverk.

– Vi vill inte låta tiden rinna i väg utan utnyttja tillfället att hålla diskussionen i gång. Det är därför vi går in med ett nätverk, säger Magnus Kruners i nätverket Arenaidrotten i Varberg.

Nätverket vill sätta press på politiker och tjänstemän att driva på om nya arenor. Visserligen har kommunen byggt en ny ishall och diskuterar hur en ny simhall ska se ut.

– Absolut, det händer en del, men vi saknar helhetsgreppet. Nu spretar det åt olika håll, menar Kruners.

– Det talas till exempel om en friidrottsarena på Trönninge äng. Men faktum är att de kommuner som lyckas bäst är de som satsar på en central placering av arenor och får gränsöverskridande möten mellan ungdomar i olika idrotter. Halmstad är ett lysande exempel på hur man kan göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".