Inredningsbutiken Atmosfär i centrala Kungsbacka gick nyligen i konkurs. Efter utförsäljningen ska lokalerna anpassas till Friskis och Svettis verksamhet. Foto: Sveriges Radio

Vad ska finnas i Kungsbacka innerstad?

1:33 min

Kungsbacka Innerstad får ytterligare ett gym när Friskis och Svettis flyttar in i Atmosfärs gamla lokaler på Storgatan i centrala Kungsbacka.

-Inte bra, för vi har några stycken gym. Det saknas lite affärer, tycker Gunnel från Vallda.

Madeleine Strid, en annan Kungsbackabo, tycker att det är jättebra med ett nytt gym, trots att hon själv inte skulle nyttja det. Läget är bra, säger hon.

Åsikterna går isär om Kungsbacka Innerstad, men Jan Bengtsson, fastighetsägaren, som fått vara med att bestämma över blivande hyresgäst har tänkt över beslutet. Han säger till P4 Halland att det fanns flera andra seriösa intressenter att ta över den här lokalen som idag pryds med stora lappar om total utförsäljning.

Bland annat kunde det ha blivit en restaurang, men enligt fastighetsägaren är en träningsanläggning det bästa för innerstaden eftersom, som han säger, den lockar folk från klockan sex på morgonen till tio på kvällen.

Och Henrik Olsson som är centrumledare för Kungsbacka Innerstad är nöjd över vart Innerstaden är på väg.

-I Kungsbacka har vi tre renodlade handelsområden, då tycker jag att Innerstaden hittar sin position med nischade butiker med hälsa, matochdryck, ja, självförverkligande, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista