All skolmat samordnas. foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Alla skolkök under en hatt

"Inte särskilt många har invändningar"
1:37 min

Nu föreslås Servicekontoret i Halmstads kommun att få ansvaret för alla kommunens förskolekök.Därmed koncentreras ledningen av skolans måltidsverksamhet till en huvudansvarig.

Idag ansvarar Servicekontoret för huvudparten av skolans måltider, dvs cirka 9 000 måltider per dag. Hittills har Barn- och Ungdomsförvaltningen ansvarat för förskolans och några skolors kök och ett 50-tal kockar lagar dagligen cirka 3 100 portioner. 

Kökspersonal har tidigare protesterat mot förändringen, men det finns ingen anledning till oro, säger kommunrådet (fp) Susanne Åkerlund.

Förskolekockar och kökspersonal föreslås fortsätta planera för förskolans och skolans måltider i samma utsträckning som idag.

Med en huvudansvarig förvaltning hoppas Susanne Åkerlund att Halmstad ska kunna fortsätta att profilera sig med bra matkvalitet i förskolor och skolor. De samordningsvinster som väntas uppstå ska plöjas ner i verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".