Dålig info för funktionshindrade

1:32 min

Varberg är den enda kommunen i Halland som informerar om vad det finns för aktiviteter under sportlovet för ungdomar med funktionshinder.

Detta enligt en undersökning som gjorts av företaget Humana som sysslar med personlig assistans.

Emma Göransson jobbar som personlig assistent och besökte kälkhockeyn som ordnades i Varberg på tisdagen.

– Tycker att det är viktigt att alla ska ha samma möjligheter att prova på sporter och aktiviteter oavsett förutsättningarna, säger Emma Göransson.

Kälkhockey är som ishockey fast utövaren sitter på en släde. Man rör sig genom att skjuta sig fram med hjälp av två mindre hockeyklubbor. Och den sporten fick unga Varbergsbor testa på under onsdagen som ett led i sportlovsveckan.

Men Varberg är den enda kommunen i länet som informerar om aktiviteter för ungdomar med funktionsnedsättning.

Carl Erik Rydell jobbar på Varbergs handikappidrott och tycker att information om aktiviteter för ungdomar med funktionsnedsättning måste bli bättre.

– Det är skolornas ansvar att visa att det finns aktiviteter för dessa ungdomar.  Ibland hör lärarna inte ens av sig om man exempelvis varit hos dem och presenterat kälkhockey, tycker det är dåligt att de inte bryr sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista