1 av 2
2 av 2

Manifestation för Holms skola

1:40 min

Ett par hundra personer från Holm samlades utanför Rådhuset i Halmstad på tisdagseftermiddagen för att försöka påverka de politiker som var på väg in till fullmäktigemöte om att rädda skolan.

Med informationsblad och skyltar med budskap som "Rädda Holms skola" och "se helheten små skolor behövs" så var invånare i Holm, och framförallt föräldrar och barn samlade utanför Rådhuset.

– Vi delar ut ett sakligt underlag till politikerna och vädjar till de att se till helheten, säger Inger Pehrson som är ordförande i Holms byalag.

Det har också startats en namninsamling och hittills har man samlat knappt 4000 namn.

Ellen Winckler som går i fjärde klass säger att en av hennes mindre bröder är orolig för att han inte ska få börja skolan.

– Jag vill bara kämpa. Den är bara bäst, skolan, säger Ellen Winckler.

Visserligen skulle politikerna i fullmäktige inte fatta beslut om skolan på kvällen, men Inger Pehrson, tycker att det är viktigt att försöka påverka i så god tid som möjligt. Definitivt beslut fattas i april.

– Vi vill visa politikerna att vi är många som väntar på ett klokare beslut. Inte ett så förhastat beslut som barn- och ungdomsnämnden tog, säger Inger Pehrson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista