Unga mest missnöjda med arbetet

"Bitter på sitt jobb"
1:08 min

Unga är de som ställer flest krav på sina arbetsgivare.

Det visar en undersökning med 7000 anställda på 62 olika arbetsplatser runt om i landet.

– Man är bitter på sitt jobb, det kanske är så att man har fel inställning. Om du är negativ till jobbet ska du nog byta arbete, säger en ung kvinna.

Det är de unga vuxna som är mest missnöjda med sina arbetsuppgifter, visar en webbaserad undersökning som företaget Netigate gjort.

Personalen mellan 20 och 30 år ställer mer krav på sina arbetsgivare. Samma grupp är även missnöjd med den arbetsmiljö de arbetar i.

Kvinnan som P4 Halland har pratat med är 20 år och har snart arbetat i tre år på samma cafe och känner igen bilden. Hon tror att unga personers inställning till sitt arbete och sina arbetsuppgifter har förändrats de senaste åren.

– Dagens ungdomar är mer kräsna, man är lite mer bekväm och jobbar inte lika mycket för att man tycker det är dåliga arbetstider. Det är klart att man tröttnar om man inte får variation i sitt jobb, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".