Mia Reich. Foto: Pressbild
Publiknätverket

Vilket är ditt livs äventyr?

"Fjällområden ska utformas och rustas"
7:52 min

Äventyraren Mia Reich gästar P4 Halland. Och vi undrar sålunda vilka äventyr du varit med om – frivilligt eller ofrivilligt.

Vad ska få fler unga turister att lockas av fjällvärlden undrar Svenska turisföreningen. Och den frågan ska varbergaren Mia Reich och 299 andra äventyrare reda ut.

– Tanken är att dom ska intervjua oss och fråga hur vi tycker fjällområden ska utformas och rustas för att det ska bli så attraktiva som möjligt.
– Vi får fixa med allt själva. Allt från informationssök till packning. För Svenska turisföreningen vill veta hur vi går till väga och vad som kan bli bättre.

Under morgonen efterlyste vi äventyrsberättelser. Och det verkar vara fjällvärlden som gäller om man vill ut på eskapader i Sverige.

Halmstadsbon Mikael Kulanko åker till exempel alla lopp under vasaloppsveckan. Detta gör han för tredje året samtidigt som han samla in pengar till Världens barn.
– Nu är det extra mycket äventyr för det har kommit tre-fyra decimeter nysnö, säger han.   

Vi fick även telefonsamta från Mait Altemyr som, med tre busslaster väninnor från Halland, var på äventyrsresa mot tjejvasan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".