Den bruna korvkioskens existens har vållat debatt i Kungsbacka. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.

Vill ha synpunkter på torget i Kungsbacka

1:13 min

Det lokala partiet i Kungsbacka, Kungsbackaborna, vill ha allmänhetens synpunkter på det nyligen ombyggda och omdiskuterade Kungsbacka Torg för att kunna presentera för kommunen.

På söndagen stod Kungsbackaborna och ordförande Roger Larsson på torget för att ta emot synpunkter och förslag på förbättringar som partiet sen ska presentera för kommunen.

– Partierna har fått en fråga från tekniska nämnden som innebär att politiker ska ge sin syn på det som politiker har utfört. Vi tycker att allmänheten ska få lämna sin syn på hur det ska se ut eftersom det är allas torg, säger Roger Larsson.

Nämnden för Teknik i Kungsbacka kommun har tagit upp frågan om Kungsbackatorgets ombyggnation och dess framtid. Men innan beslut kan fattas om vad som kommer att hända med torget, kommer till exempel den bruna omtalade korvkiosken att rivas, kommer den att flyttas eller kommer den att stå kvar, så har nu alla partier chans att komma med sina synpunkter.

För att komma med synpunkter samlar det lokala partiet Kungsbackaborna på söndagen in förslag från allmänheten.

– Vi gör en sammanfattning av det vi får in, säger ordföranden.

Vad tror du att synpunkterna kommer att röra?

– Det kommer nog att handla om husen, bänkarna, parkeringarna och att underlaget är svårt för funktionsnedsatta. Vi har redan fått in tillräckligt många synpunkter för att kunna behandla detta, men vi får se till att få det bekräftat. Frågan är ställd och den ska besvaras, så nu får fler chansen, säger Roger Larsson i Kungsbackaborna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista