Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Husmanskost i 60 år på Jarlen

1 av 7
Krögarparet Inger och Arne Eriksson lämnar över Jarlen till nya ägare. Foto: Sveriges Radio
2 av 7
Arne Eriksson i luckan där maten langas fram. Foto: Sveriges Radio
3 av 7
Inger Eriksson i kassan hos huserat i i 25 år. Foto: Sveriges Radio
4 av 7
Tryck på knappen och vips vet köket vad du beställt. Foto: Sveriges Radio
5 av 7
Restaurang Jarlen i Halmstad. Foto: Sveriges Radio
6 av 7
Sista jazzen med Nizzan Jazzband på Jarlen. Foto: Sveriges Radio
7 av 7
Viktoria Rockers öser på på Jarlen. Foto: Sveriges Radio

Sorlet av lunchgäster har fyllt Restaurang Jarlen i Halmstad så gott som varenda vardag sen 1954. Men nu är det slut.

Restaurangen är en klassisk lunchrestaurang som alltid serverat svensk husmanskost. Bruna bönor, kålpudding, stekt torsk, ärtsoppa, pannbiff. Alltid fem olika husmanskosträtter att välja på varje dag, alltid en fiskrätt.

Arne Eriksson langar fram de sista portionerna ur den lilla serveringsluckan och Inger, Arnes fru, sitter för sista gången i kassan och tar betalt och småpratar med alla stamgästerna.

Lyssna på inslagen från restaurang Jarlen genom att klicka på ljudknappen ovanför eller de två inslag som ligger här nedanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".