Drott blev överkörda av Alingås och förlorade 36 - 20. Foto: Per Söderhjem

Storförlust för Drott efter urdålig första halvlek

2:45 min

Det blev förlust för Drott med hela 20-36 i mötet mot Alingsås i handbollens elitserie. Det var framför allt en urusel första halvlek som grundlade storförlusten. I halvtid låg Drott under med 7-21.

Den första halvleken är nog en av de sämsta i Drotts långa historia, underläge med 7-21 i halvtid där inte mycket fungerade vare sig framåt eller bakåt. Efter likaläge 3-3 rasade det fullständigt för hemmalaget som uppträdde alltmer ängsligt och sköt desperata skott som Alingsås målvakt Mikael Aggefors lätt räddade. Saknaden efter skadade Magnus Perssons skytte var stor och när inte heller David Löfgren kunde medverka hade man ingen naturlig straffskytt och brände tre raka straffar i första halvlek.

Det blev en jämnare andra halvlek och Jesper Adolfsson som varit mållös i den första klev fram och svarade för sju mål och matchen slutade 20-36, en av de största förlusterna i klubbens historia, bevittnad av 800 åskådare i Halmstad arena. Med färre antal spelade matcher är Drott fortfarande på en kvalplats och avståndet till slutspelslagen är allt större. Närmast på programmet är det bottenlaget Rimbo som svarar för motståndet i Halmstad arena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista