Från vänster: Lejla Thamiscija och Nina Phan utanför Vallåsskolan. Foto: Muhamed Ferhatovic /SverigesRadio

Vanligare med surfplattor i skolan

1:41 min

Det blir allt vanligare att använda surfplattor i undervisningen i kommunala skolorna i Halmstad.

Vallåsskolan är en av många skolor i Halmstads kommun där eleverna använder surfplattor på lektionerna, Och det finns både bra och dåliga saker med det, säger Lejla Thamiscija som går i sexan på Vallåsskolan.

 – Man kan göra redovisningar och tankekarta i stället för att göra det med en penna och papper. Allt man skrivit finns nu på Ipaden. Många spelar i stället än att söka information, säger Lejla Thamiscija.

För den som satsar på betygen gäller det att koncentrera sig och inte göra andra saker på sin Ipad, säger Nina Phan som går i sjätte klass på Vallåsskolan i Halmstad.

 – Nu när vi har betyg vill man att de ska bli så bra som möjligt och därför koncentrerar man sig bra, säger Nina Phan.

– Det händer att man går in på sociala medier ibland men inte så ofta.


Men när det kommer till prov, går det att fuska?
– Jo det går men läraren märker det snabbt om någon gör det, säger Nina medan Lejla håller med henne.

Även på Fyllingesskolan är det vanligt med att surfplattor används på lektionstid. Tobias Weissenmiller går i åttonde klass på skolan.


– Det är väldigt roligt, man blir inte trött i handen av att skriva. Det dålliga kan vara att man blir okoncentrerad för att vissa går in på spel, säger Tobias.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista