Läger för barn och unga på 4H-gårdar på landet är en del av 4H:s verksamhet. Foto: Bertil Ericsson/TT.

Hallands 4H är en av Sveriges bästa föreningar

3:13 min

4H-föreningen i Halland utsågs igår till Årets förening. Tillsammans med nio andra föreningar får de den här utmärkelsen.

– Det känns helt fantastiskt! Jag visste att vi var nominerade, men jag trodde aldrig att vi hade en chans att vinna det här priset, säger Elisabet Johansson, verksamhetsledare för 4H i Halland.

Varför trodde du inte det?

– Det finns så många ungdomsföreningar som kämpar och gör ett bra jobb. Men det är jättekul att våra ungdomsledare uppmärksammas för det de gör.

Priset för Årets förening går alltså till tio föreningar runt om i landet, och alla får de 100 000 kronor var till klubbkassan från föreningsägda spelbolaget Folkspel som ligger bakom priset.

– Hallands 4H är en god representant för svenskt föreningsliv och klubben arbetar aktivt med en bra värdegrund där den lokala förankringen och gemenskap är viktiga ingredienser, säger Folkspels marknadschef Henrik Lindroth.

Vad ska ni använda pengarna till?

– Vi jobbar ju väldigt mycket med demokrati i vår förening, så det får bli något slags demokratiskt beslut om det. Men jag antar att en del kommer gå till nån slags ledarpeppning för alla de som ställer upp i vår förening, säger verksamhetsledare Elisabet Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista