Polisen spärrade av efter dödsskjutningen. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio
Dödsskjutningen i Falkenberg

Mordvapnet har använts av kriminella förut

1:35 min

De vapen som användes vid mordet på Falkagård i höstas kopplas till tre tidigare skjutningar i Halland.

Hylsor som hittats vid de olika brottsplatserna visar att det rör sig om samma vapen men polisen vet inte om det finns något annat samband mellan skjutningarna.

 – Vapen florerar runt bland kriminella personer i Halland, säger kriminalinspektör Lars-Gunnar Perlinger jobbar på Hallandspolisens avdelning för grova brott.

Två män ställs inför rätta nästa fredag om mordet på Falkagård. En 22-årig är misstänkt för att ha hållit i pistolen som dödade 26-åringen och en 29-årig man misstänkts för medhjälp. Han ska, enligt åklagaren,  ha skjutit ett skott i luften med en annan pistol.

Rättegången har flyttats från Varberg till tingsrätten i Göteborg av säkerhetsskäl. Parallellt pågår en utredning om att några ska ha smidit mordplaner som tros vara en ren hämnd för dödskjutningen i Falkagård.

Polisen har utan resultat letat efter mordvapnet som användes på Falkagård. Bland annat har dykningar gjorts tillsammans med nationella instatsstyrkan i Ätran.

Falkagårdsvapen användes tidigare

I juni 2012 sköt någon med mordvapnet mot en bil på Andersberg i Halmstad. I bilen satt flera personer från Kris, Kriminellas revansch i samhället. Ett skott träffade vänster bakdörr på bilen.

Det andra vapnet som användes på Falkagård ska ha avlossats minst två gånger mot restaurang Gustaf Bratt i Falkenberg i juni 2013. Restaurangen var stängd och ett av skotten träffade glasrutan och det andra i en plåtkarm.

Samma vapen användes i november 2012 i samband med ett bråk på Falkagård.

Källa: Polisen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista