Rekryteringsträff på arbetsförmedlingen i Halmstad. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT Välkommet komplement till Arbetsförmedlingen. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Rekryteringsträff hos arbetsförmedlingen

Rekryteringsträff på arbetsförmedlingen
1:31 min

I hela Hallands län har arbetslösheten sjunkit sedan valet 2010 förutom i Halmstad.

Där ökar den istället, främst bland unga. Nora Umran är tjugo år och arbetssökande och idag befann hon sig på en rekryteringsträff hos Arbetsförmedlingen.

– Jag är egentligen intresserad av frisörjobb med det skulle vara kul att få jobba med annat. Hoppas på det bästa. Vill gärna jobab som serveringspersonal efterssom jag jobbat som det tidigare. Önskar mig ett jobb så snart som möjligt, säger Nora Umran, 20.

När man jämför Januari i år med samma månad förra året är det 22 stycken fler ungdomar i åldrarna 18 till 24 år som är långtidsarbetslösa i Halmstad. Det placerar kommunen i topp när det gäller ungdomsarbetslöshet i länet. Detta efter siffror från SCB. Harem Kawa är 21 år gammal och tycker att arbetsgivare borde vara mer personliga.

– Jag har haft ett företag och valde anställda efter personlighet, deras cv var inte så avgörande, tog efter vad de hade att bidra med själva då det gäller att vara kreativ när man jobbar säger Harem Kawa.

– Är intresserad av ett jobb då jag pluggat sedan Januari. Vill ha ett jobb, helst inom transportbranschen, det säger Rawaz Halwest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".