Kvinnan blev påkörd på väg ut ur bilen - omkom

En kvinna omkom efter att ha blivit påkörd på E6:an, söder om Falkenberg. Efter att ha kört in i broräcket tog hon sig ut genom passagerardörren och blev påkörd av en annan bil.

Kvinnan, som var i 35-årsåldern, fick sladd på bilen och körde in i broräcket. Först i det högra och sen in i det vänstra. Bilen blev stående så att förardörren blockerades – i vänster körfält, in mot broräcket.

– Sen har hon försökt ta sig ut på höger sida genom passagerardörren, förklarar Bo Månsson som är förundersökningsledare på trafiksektionen i Kungsbacka.

Och då kommer det en annan bil bakifrån.

– Det ser ut som han försökt väja, men inte lyckats. På skissen här ser man att det har varit trafik i båda filerna. Han har inte kunnat väja åt höger utan kört på en bil i höger sida och samtidigt kört på kvinnan, säger förundersökningsledaren Bo Månsson.

En förbipasserande läkare kom till platsen precis efter olyckan hade inträffat, men då hade kvinnan redan avlidit. Han såg kvinnan ligga framför bilens front och påbörjade återupplivningsförsök. Sen bad han en annan bilist ringa 112.

Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden i torsdags kväll på E6:an, cirka 150 söder om Hebergspåfarten i södergående riktning.

På sträckan var hastigheten 120 kilometer i timmen. Det var uppehållsväder och torr vägbana. Bilarna är tagna i beslag för se om det fanns tekniska brister på dem.

Som det ser ut nu är ingen misstänkt för något brott. Det finns heller inget utomstående vittne som har sett själva olyckan.

Den andra föraren fick lindriga skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".