1 av 2
Den här löpsedeln mötte laholmarna imorse. Foto: Johan Davidsson/Sveriges Radio
2 av 2
Per Asklund. Foto: Sveriges Radio

Per Asklund tillbaka i politiken efter sexskandalen

"Någonting jag får leva med"
1:09 min

Laholms förra kommunråd Per Asklund är sugen på kommunpolitik igen. Asklund lämnade alla politiska uppdrag för drygt två år sedan när han åtalades misstänkt för sexköp.

I valet 2010 var han Laholms populäraste politiker. Trots att han var Moderaternas andranamn på valsedeln fick han tre gånger så många röster som förstanamnet Thomas Jönsson.

För två år sedan åtalades han misstänkt för sexköp. Han dömdes senare i hovrätten för försök till sexköp.

– Det är någonting jag får leva med, sen finns det de människor som har förlåtit mig och tror att jag har någonting mer att ge, men sen är det andra som tycker nåt annat, säger Per Asklund.

Tror du att laholmarnas förtroende har påverkats av detta?

– Ja, det är de som är väldigt besvikna på mig och det förstår jag.

Per Asklund har sedan dess vid ett par tillfällen ställt sig till förfogande för uppdrag inom sitt förra parti Moderaterna igen, men därifrån har det varit stopp.

När Per Asklund saknade kommunpolitiken och Moderaterna inte längre var ett alternativ stod dörren öpen hos SPI Välfärden.

Men det var inte ett enkelt beslut att återigen ge sig in i kommunpolitiken.

– Jag greps av ångest och rädsla, bland annat av den här massmediala biten, förklarar Per Asklund i intervjun med P4 Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".