Foto: Kasper Dudzik/Skånetrafiken

Tåg mellan Halmstad och Hässleholm utreds igen?

1:38 min

Ett tåg varannan timme mellan Halmstad och Hässleholm. Fyra kommmunråd  trycker på regionerna för att få till en rejäl utredning om att förlänga Pågatågstrafiken.

Möjligheten har utretts tidigare. Då var slutsatsen att det behövdes stora investeringar i form av mötesspår samtidigt som underlaget inte var tillräckligt stort.

I det förra förslaget var antalet avgångar fler och därför behövdes nya mötesspår. Nu är det ett tåg varannan timme i vardera riktning som är målet.

 – Väljer man att köra ett nytt tågsätt mellan Hässleholm och Halmstad som vänder behöver man inte göra några större investeringar i banan, säger Carl Fredrik Graf (M) ordförande för kommunstyrelsen i Halmstad.

Det är kommunråden i Halmstad, Laholm, Hässleholm och Markaryd som gör gemensam sak och vänder sig till regionerna i Halland, Skåne och Småland med kravet på att sträckan utreds på nytt.

 – Underlaget är mycket begränsat. Men får man i gång trafikeringen kommer säkert intresset att öka, säger Graf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista