Foto: Björn Olsson/TT

HK Drott petar tränaren Ulf Sivertsson

1:07 min

Från och med måndag kommer elitserielaget att ledas av en tränarduo bestående av Lars-Magnus Jönsson och Tommy Suoraniemi.

HK Drott Halmstad gör en omorganisation på tränarsidan för sina herrlag, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

"I rådande tabellsituation i elitserien har en enig styrelse beslutat att göra en omorganisation. Båda har ett stort Drotthjärta med en gedigen bakgrund som både spelare och tränare inom Drott och svenska landslaget. De är idag ansvariga för Drotts utveckling av unga spelare och föreningens division 1 lag.

Styrelsen känner att det krävs en förändring och är övertygade om att detta är rätt sätt att få in ny energi i herrelitlaget.

Ulf Sivertsson kompetens kommer att användas till andra uppgifter tills han börjar sitt tränarjobb i HK Malmö säsongen 2014-2015.

HK Drott Halmstad tackar Ulf för det arbete och de resultat han har presterat för föreningen med SM-guldet 2012-2013 som höjdpunkt.

Spelare och övriga ledare är informerade om förändringen och nu är det fullt fokus och kraftsamling på att göra det allra bästa av det som är kvar av säsongen."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista