1 av 2
Hipsters är kända för att vara trendkänsliga. Foto: Arkiv/Sveriges Radio
2 av 2
Stylisten Minna Tannerfalk. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio
Publiknätverket

Var med och trendspana

14 min

Vad kommer bli populärt och inne under vår och sommar 2014? Vi behöver din hjälp med trendspaningar.

Programledare Therese Wahlgren ser hemkärnat smör som det nya svarta. Publikredaktör-Per tror att fjädrar på axlarna, så som Linnéa Henriksson hade på grammisgalan, blir populär 2014. Programledare Henrik Martinell tror att kaffefläsk och afro kommer bli trendigt.

Och sistnämnda är inte så fel om man frågar stylisten Minna Tannerfalk som kommer från Halmstad.
– Afro med kaftaner gillar jag, det här avslappnade.

Som P4 Morgons trendspanare, när det gäller mode, valde hon ut tre tips i tre olika kategorier:

Basplagg.
– Basplagget är den randiga tröjan som är väldigt fräsch på våren. Vit och blårandiga tröjor finns att hitta i alla butiker och prisklasser från och med nu.

Arbetsplagg.
– Ofta är man trött på att fundera på vad man ska ha på sig till jobbet. Jag tycker man ska satsa på att ha ett gäng fräscha, hela, rena skjortor. Köp gärna strykfria så sparar ni tid och suckar. Krispigt vita skjortor eller ljusblå och gärna lite over size så att det ser ut som att du lånat din pojkväns.

Festplagg.
– Skimrande och glittrande plagg ska man satsa på. Tänk hur vackert det är med fiskfjäll som glänser och spelar i olika toner fast det i själva verket har en vit bas.
– På killar tycker jag att det allra snyggaste är en väl sittande kostym. Man behöver inte bära hela på en gång, men den ska vara i rätt storlek.

Vad tror du? Kommentera gärna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista