Foto: TT

Drott vann över jumbon Rimbo

2:28 min

Det blev en bra start för Drotts nya tränarduo Tommy Suoraniemi och Lars-Magnus Jönsson när bottenlaget Rimbo besegrades med 38-31.

Drott ledde i halvtid med 12-11 efter ett bra försvarsspel och framför allt en utmärkt insats av målvakten Robert Bladh. Framåt fungerade det sämre med en del tekniska fel, missade frilägen och en oförmåga att göra mål på de straffar man fick, ja hela fem straffmissar.

I den andra halvleken ändrade matchen karaktär och plötsligt gjorde båda lagen mål i parti och minut och Rimbo hängde med halvvägs in i halvleken innan man kroknade och Drott kunde dra ifrån och vinna med 38-31.

Bästa tänkbara start för Tommy Suoraniemi och Lars-Magnus Jönsson, som så sent som i fredags ersatte Ulf Sivertsson på tränarposten, men snart väntar tuffare uppgifter. Redan på onsdag är det bortamatch mot Ystad, som för övrigt passerades i tabellen när Drott i och med segern lämnade kvalplatsen.

Albin Stenberg och Anton Halén blev främsta målgörare med 9 mål vardera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista