Köerna var långa inför filmen "Svart Kung" i Falkenberg. Foto: Muhamed Ferhatovic/SverigesRadio

Galabesökare: "Väldigt gripande"

1:37 min

Filmen "Svart Kung" handlar om hur fel val i livet kan få ödesdigra konsekvenser i framtiden. Hela filmen är inspelad i Falkenberg och i lördags hade den sin första premiär i Falkhallen.

– Det är en långfilm som vi spelat in i Falkenberg under förra året och har jobbat med den fram tills nu egentligen. Syftet med filmen är att få igång en diskussion kring trygghet och ungdomskriminalitet, säger producenten Ronnie Brolin.

Ronnie Brolin säger att förhoppnigsvis skapar filmen som heter Svart Kung en känsla av gemenskap bland ungdomar i Falkenberg men också att filmen visar hur enkelt det är att göra fel val i livet som kan leda till kriminalitet och på så sätt riskera att skada både sig själv och andra i sin närhet. Över tusen personer kom för att se filmen, en av dem var Ronny Nilsson som också sökt rollen som skådespelare i filmen då man började med audition år 2011.

– Mycket välspelad film och väldigt gripande, säger Ronny Nilsson som sett filmen Svart Kung under gårdagens premiär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista