Publiknätverket

Har du några grymma grilltips?

8:22 min

Snart är Hallands alla stekgaller övertända. Men hur lyckas man med grillmaten?

Urban, Linda, Marcus och Andreas hörde av sig med grilltips på Twitter. Dom handlade om kött kött kött. Stora stycken, eller i form av burgare. Gärna på indirekt värme.

P4 Morgon träffade även Hilda Blomberg från Halmstad som bloggar om veganmat.
– Många tänker att det ska vara stenålderskänsla med rått kött. Men det behöver det inte, säger hon.

Hon tycker att det ska vara enkelt att grilla veganskt, och det finns många likheter med köttgrillandet.
– Marinad är alltid gott tänker jag. Det finns tusen möjligheter. Allt från sånt som tar flera timmar att koka, till sånt som man bara slänger ihop direkt.

Ett enkelt sätt är att pensla sina grillade grönsaker med en eftermarinad bestående av vitvinsvinäger, olja, vitlök, svartpeppar och salt.
– Och till dessert funkar anansskivor med smulad choklad utmärkt, säger Hilda Blomberg.

Hon tipsar också om att man kan svänga ihop små eldfasta, småmaskiga grillkorgar.
– Dom skyddar bra mot gallret om det är smutsigt och så trillar inte grönsakerna ner i dom stora håligheterna.

Permobil

Vart ska publikredaktören åka? Ring och tipsa på 035-172784 eller mejla p4halland@sverigesradio.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista