P4 Morgon

"Aldrig ensam" krossar fördomar om psykiskt sjuka

3:06 min

"Jag märkte av skammen och tabun som råder." Falkenbergaren Charlie Eriksson har blivit nominerad till det Årets unga företagare. Med projektet ”Aldrig ensam” vill han sprida kunskap om psykisk ohälsa bland unga vuxna.

– Idén kom ifrån att jag själv har varit sjuk och då märkte jag av den här skammen och tabun som råder. Och då tänkte jag att jag vill dela med mig av min historia, inspirera och motivera, säger Charlie Eriksson.

Du har en del ambassadörer med dig, vilka är det?

– Ja, komikern Annika Andersson från Falkenberg, Emma Igelström som är en före detta simmerska, Linus Thörnblad som var höjdhoppare och så är det Filip Hammar och Fredrik Wikingsson underhållningsduon. De hjälper till att sprida budskapet i sina kretsar. Vi har också planer på att de ska vara med på olika tillställningar längre fram.

Vad skulle priset som Årets unga företagare betyda för dig, om du får det?

– Det skulle vara fantastiskt inspirerande att få ett så stort pris för något man gör. Jag och många andra tycker att det är ett viktigt projekt och att man lyfter ämnet.

Priset Årets unga företagare delas ut årligen till en någon under 30 år som driver ett företag. Tanken är att man ska ha gjort något utöver det vanliga, är en förebild och driver sitt företag på ett lyckosamt sätt.

Du är en av 30 som var nominerad till det här priset, hur och när avgörs vem som vinner?

– Omröstningen avslutades i söndags. Nu är det fem stycken som ska få gå vidare och få träffa en jury. 15 oktober delas priset ut, säger Charlie Eriksson.