Loppis ska ge pengar till belöning

1:40 min

Det har gått snart sex månader sedan en 16-årige pojke från Halmstad hittades död i stadsdelen Frennarp. Nu arrangerar anhöriga till 16-åringen en loppis, de insamlade pengarna ska användas för att försöka få reda på hur pojken dog.

Denna och nästa helg arrangerar släkt och vänner till 16-åringen en loppis på Snöstorpsgården i Halmstad. Engagemanget har varit stort. Över 100 företag har varit med och donerat till loppisen, och massor med privatpersoner har varit där både för att skänka och köpa saker.

– Pengarna ska gå till belöning för tips som får fast förövare. Så att vi får tips som leder till ett gripande, så att vi kan få ett avslut inom familjen, säger Jimmy som är en av dem som jobbar med loppisen.

Man har som mål att kunna gå ut med en belöning på 100 000 kronor.

– Som det ser ut i nuläget så kommer det absolut inte att vara något problem att nå upp till det målet. Vi kommer att nå målet och över. Förhoppningsvis leder det till att vi får lite mer klarhet i vad som har hänt, säger Jimmy.

Polisen utreder fortfarande fallet. Den rättsmedcinska undersökningen stärkte uppfattningen om att 16-åringen blev dödad, men polisen har inte någon misstänkt i dagsläget.