Inger Olsson, chef på barn- och sexbrottsroteln. Foto: Sveriges Radio

Polisen: Anmäl tafsande i badhuset

"Gärningsmannen kan gå längre och längre"
2:04 min

Sextrakasserier i badhuset ska polisanmälas. Det anser hallandspolisen. Bakgrunden är vittnesmål om att unga tjejer blir tafsade på i Sannarpsbadet under höstlovets återkommande poolpartyn.

– Jag tycker det är en skrämmande utveckling att det finns människor som kränker tonårstjejer och försöker tafsa på dem. Det är en jättekränkning man gör sig skyldig till, säger Inger Olsson, chef för Våld och sexualbrottsroteln vid Hallandspolisen.

Vad kan det få för konsekvenser för flickorna som råkar ut för detta?

– Flickorna kan faktiskt bli deprimerade och vågar kanske inte prata med sina föräldrar eller någon annan vuxen om det. Det kan sätta sina spår eftersom det är en kränkning mot den egna kroppen så finns det faktiskt tjejer och kvinnor som inte mår bra när de blir vuxna när de varit utsatta för sexuella trakasserier.

Och Inger Olsson har en uppmaning till de som blir utsatta.

– Jag tycker framförallt att man ska polisanmäla när man blir utsatt för sexuellt ofredande eller sexuella trakasserier för det är faktiskt ett brott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".