Kyrkskolan står tom på Kungsbacka torg. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.

Kyrkskolan i Kungsbacka kan säljas

"Om man vill sälja byggnaden"
1:15 min

Kyrkoherden Joakim Holmgren tycker att tiggarna kan flytta in i den tomma gamla Kyrkskolan. Men kommunen verkar ha andra planer för lokalen.

– Jag förstår absolut att det finns ett behov av att erbjuda boende till de här personerna. Samtidigt har jag en bygglagstiftning att rätta mig efter. Den finns ju till av säkerhetsskäl, förklarar Ulrika Granfors som är fastighetschef i Kungsbacka om kyrkoherdens förslag att låta tiggare bo i den gamla kyrkskolan.

Hon säger att skolan är till just för undervisning, att den inte är lämplig som bostad. Kommunen har kollat runt bland förvaltningarna för att se om det finns behov av en lokal. Något sådant behov fanns inte.

– Vi föreslår att man använder den här skolan till någon annan verksamhet och att lokalen överlämnas till kommunstyrelsen, om man vill sälja byggnaden och låta någon annan utvecklare ta över, säger

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".