Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Pride kommer till Halmstad

"Man ska inte missa att det är Pride"
4:58 min

Nu är det klart att det blir en Pridefestival i Halmstad 2015. Exakt när är inte klart, men det ska inte gå att missa att Pride kommit till stan menar arrangörerna RFSU och RFSL.

Initiativet kom från RFSU i augusti i år och RFSL var snabba att hänga på. Och beslutet är pinfärskt, inte ens datum är spikade ännu.

– Vi vet inte så mycket mer än att festivalen kommer bli av under sena våren eller tidiga sommaren, säger Mattias Urberg från RFSL. 

– Vi kommer hålla till i centrum och det ska inte gå att missa att Pride kommit till staden, säger Linda Bjärman från RFSU. 

Just nu pågår arbetet med att sätta ihop en förening och en organisation som ska sköta festivalen. I december hoppas man kunna presentera datum och mer detaljer om arrangemanget. 

– Vill man vara med och hjälpa till och engagera sig får man gärna höra av sig till RFSU eller RFSL, säger Linda Bjärman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".