Hur kan Falkenbergs stadskärna förändras? Det undrar centrumledaren Henrik Olsson. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio

84 timmar i en glasbur i Falkenberg

"Jag vill veta vad kommunivånarna tycker"
9:51 min

I 84 timmar ska Falkenbergs centrumledare Henrik Olsson sitta i en glasbur mitt i staden. Över en kopp kaffe hoppas han få höra hur falkenbergarna vill att stadens stadskärna ska se ut i framtiden.

– Vi måste vara mer tillgängliga. Det är ju invånarna som ska bestämma. Det är deras åsikter vi behöver och då måste vi göra oss synliga, säger Henrik Olsson, centrumledare i Falkenberg.

Hans glasburs-projekt började den 3 november och pågår tills på söndag 9 november. Från klockan nio på morgonen till klockan nio på kvällen tar han emot falkenbergare i sitt tillfälliga glaskontor. Och hittills är han nöjd med vad projektet har gett.

– Det är intressant att höra vad invånarna tycker, det är ofta små saker som många gånger är lätta att göra. Bland annat var det en dam som frågade om det är en boulebana här bakom oss, och det är det, men ingen vågar använda den. Så nu ska jag se till att det kommer upp en skylt så att den börjar användas, säger Henrik Olsson. 

Andra saker som folk tyckt till om är att julbelysningen kunde få vara kvar längre för att mysa till staden under de mörka månaderna och att förse några av träden i centrum med ljusslingor. 

– Mitt mål är att många av förslagen ska bli verklighet inom en ganska snar framtid. Det ska inte malas i all evighet, fortsätter Henrik Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".