Mats Palmgren, polischef i den nya organisationen. Foto: Sveriges Radio

Minsta polisen blir nu den största

"Gemensamt ansvar för de övriga fyra områdena"
1:38 min

Nu ska vi bli mer synliga, säger den nya polischefen. Till årsskiftet ska Hallandspolisen slås ihop med Västra Götaland och blir då ett av landets största polisdistrikt.

– Tidigare, när Halland stod på egna ben, var man ett av de minsta länet. Nu är det istället ett av de största polisområdena. Så det betyder nog en del, säger Mats Palmgren som blir ny polischef i den nya organisationen.

– Vi får ett gemensamt ansvar för de övriga fyra områdena i Region Väst. Men samtidigt har vi också stödet. Det blir ett givande och tagande.

Nu kommer även den lokala organisationen ses över. Men exakt hur polisen kommer att arbeta i Halland efter årsskiftet är inte helt klart. Men den nya polisområdeschefen Mats Palmgren vill att polisen ska bli mer synlig.

– Jag vill ju att polisen ska finnas på kartan, att vi ska vara närvarande och en motor i många olika frågor, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".