Centerpartiet.

C besvikna på regionorganisation

"Olyckligt sett till hur vi vill ha vår demokrati"
1:36 min

Centerpartiet har liksom Vänsterpartiet varit kritiska till Region Hallands nya organisation som gör att det blir samma ordförande för regionstyrelsen och för ett av utskotten.

Gunnel Bengtsson sitter i regionstyrelsen för Centerpartiet och tycker att det är tråkigt att det blev såhär.

– Det är olyckligt när man begränsar representationen så att det blir färre ledamöter och partier som deltar, säger Gunnel Bengtsson (C).

Vänsterpartiet uppfattar detta som maktkoncentration, är det så?

– Nja, det blir en koncentration på ett fåtal personer men det blir en koncentration, säger Gunnel Bengtsson.

Centerpartiet hade ett eget förslag till regionens organisation som innebar bland annat att det skulle finnas fler ledamöter i varje utskott, men förslaget valdes bort. Och att det inte blev så är olyckligt för demokratin säger centerpartiets Gunnel Bengtsson (C).

– Det påverkar oss såklart, men vi kommer ha en representation i tillväxtutskottet men också i regionstyrelsen. Andra mindre partier kommer däremot inte ha den möjligheten att vara med i utskotten och det ser vi som olyckligt då vi vill ha en bred representation och spridning av personer och partier som möjligt, säger Gunnel Bengtsson (C).

Hur tror du detta upplägget kommer påverka det framtida arbetet?

– Vi får se hur det går. Vi kommer göra vårat bästa för att föra våran politik men totalt sett är det olyckligt utifrån vår synpunkt på hur vi vill ha vår demokrati i regionen, säger centerpartiets Gunnel Bengtsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".