Henke Larsson. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio

Henke: Utmaningar jag inte kan tacka nej till

"Det är inte många som vet det för tillfället"
2:57 min

Henke Larsson slutar som tränare för Falkenbergs FF. Men vad ska han göra nu? Det spekuleras nu kring att det är Helsingborg som förhandlar med Henke. Men tränare själv är kryptisk.

Helsingborgs Dagblad skriver att Roar Hansen tar klivet ner och att det just nu pågår slutförhandlingar med Henrik Larsson.

I eftermiddag håller Helsingborg IF en presskonferens klockan 17.00 på Olympia.

Till P4 Halland säger Henrik Larsson så här på måndagsförmiddagen efter det blivit klart att han slutar för Falkenbergs FF.

– Det är andra utmaningar som jag känner att jag inte kan tacka nej till.

Vilka utmaningar då?

– Det är inte många som vet det för tillfället. Jag tänker inte stå och berätta det för dig heller.

Det har spekulerats kring om Henke skulle kunna tänkas det över tränarrollen för IFK Göteborg, men det är ingenting som stämmer, säger han.

– Jag har väl varit ganska klar och tydlig med att jag inte har haft någon kontakt med Göteborg.

Lars Lagerbäck tycker att Henke Larsson kunde passa som extratränare vid sidan av Eric Hamrén, men Henke själv håller inte med.

– Här har jag också varit tydlig med att det är klart att det är extra roligt när det kommer från en före detta förbundskapten, men samtidigt har jag sagt att jag inte är klar på planen där man jobbar med spela vecka in och vecka ut.

Om du får frågan, vad skulle du svara då?

– Precis det jag svarade nu.

När tog du beslutet att lämna Falkenberg?

– Jag och Falkenberg har haft en dialog hela tiden. Vi har vetat det lite längre än alla andra. Vi har haft en bra kommunikation hela tiden. Det var synd bara att det kom ut i morse att jag inte skulle fortsätta här nästa år.

Vad har Falkenberg betytt?

– Det har betytt väldigt mycket. Nu när jag lämnar har jag fått nya vänner för livet. Med små medel kunna göra det som många ansåg var omöjligt.

Hur känns det då att lämna klubben?

– Det är klart att det känns lite tråkigt, men det är ju en del av fotbollen det här. Det hade lika gärna kunnat vara Falkenberg som inte var nöjda med mig.

Vad är målen nu?

– Jag vill bli så bra tränare som möjligt och komma så långt upp på den här stegen som det går.

Enligt Hallands Nyheter lämnar Falkenberg FF:s assisterande tränare Tobias Tuvesson också klubben, han följer med Henrik Larsson till Helsinborgs IF enligt tidningen.

Under förmiddagen bekräftade Falkenbergs FF att Henke Larsson slutar som tränare för det allsvenska laget. Tidigare har det spekulerats i media att en tänkbar adress för Henke skulle bli IFK Göteborg, men enligt nya uppgifter från Helsingborgs dagblad kan det bli Helsingborgs IF istället. Anton Webe spelar i Falkenberg och är inte förvånad över att Henke lämnar klubben efter en säsong.

– Det var ju lite femtio-femtio i och med det kontrakt han hade, som spelare var vi förberreda på det lite, säger Anton Webe.

För Falkenbergs del innebär detta att laget får söka efter en ny tränare för tredje säsongen i rad. Håkan Nilsson är sportchef.

– Vi börjar bli vana vid det och det är tråkigt att han slutar efter den fantastiska säsong han har gjort, men vi är vana vid att jobba hårt och är säkra på att vi kommer få tag på en ny tränare inför nästa säsong som förhoppningsvis stannar längre, säger Håkan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".