Mattias Dahl och Leeloo Demorhne. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio
Mattias Dahl och Leeloo Demorhne. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio
P4 Morgon

Wrestling i P4 Morgons studio

"Jag är bitter, arg och hatar ungdomar"
12 min

Sveriges wrestling-elit kommer till Halmstad studentkår på lördag. För två av brottarna blir det första framträdandet på hemmaplan.

– Det är en konstform, en scenskonst med idrottsliga element. Det är underhållning som man sätter ihop för att det ska se ut som en idrott, säger Mattias Dahl och fortsätter:
– Somliga tycker att det är tabu att prata om det öppet, men nu för tiden är det känt att det är så det fungerar.

Ju mer publiken engagerar sig desto bättre blir wrestlingen. Och karaktärerna är viktiga för att åskådarna ska komma igång.
– Min karaktär är som mig själv fast man drar upp volymen till 11. Jag är bitter, arg, hatar ungdomar, hatar vältränade personer med magmuskler. Jag har rött och svart på mig, jag är som en liten arg tomte, säger Leeloo Demorhne.

Publiken förväntas vara personer som gillar alternativ kultur och vill uppleva lite nostalgi.

Wrestling

Fribrottningenär är en scenkonst, med rötter tillbaka till brottning som underhållning i cirkusar i slutet av 1800-talet.

Mycket skådespel förekommer då syftet är att skapa spänning och dramatik för att publiken ska bli mer involverad.

Matchresultatet är uppgjort på förhand. Slag och grepp måste genomföras i samarbete mellan brottarna för att ingen av dem ska bli allvarligt skadad.

Källa: Wkipedia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".