Hans Eklund. Foto: Mikael Fritzon/TT
Kalmar FF:s tränare Hans Eklund. Foto: Mikael Fritzon/TT

Hasse Eklund lämnar Kalmar FF

Ordförande Anders Nyblom om att Hans Eklund får lämna föreningen
1:12 min

Kalmar FF:s tränare Hasse Eklund får sluta sin anställning som huvudtränare för KFF:s a-lag. Ordförande Anders Nyblom säger att beslutet grundar sig i utvärderingen av säsongen och en samlad bedömning av läget.

Efter en längre tids spekulationer kring tränarfrågan i Kalmar FF så blir det alltså så att Hasse Eklund tvingas lämna föreningen. Anders Nyblom säger att beslutet är taget för föreningens bästa men att det var ett väldigt svårt beslut att ta.

– Det är människor vi har att göra med, det är en jättego kille, så det är ett svårt beslut, säger Anders.

Kalmar skriver följande på sin hemsida:

Beslutet är grundet på en samlad bedömning av hur ledningen ser på utvecklingen av föreningens verksamhet de kommande säsongerna. Kalmar FF tackar Hasse för samarbetet under året och önskar honom lycka till framöver.

Idag har a-truppen tränat för sista gången inför ett längre uppehåll. Enligt planen skulle nu spelarna ha sju veckors uppehåll med egenträning inför träningsstarten i början av januari. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".