Hunden Sune, nio månader gammal, blev sjuk efter en promenad. Foto: Sveriges Radio
Hunden Sune, nio månader gammal, blev sjuk efter en promenad. Foto: Sveriges Radio
P4 Morgon

Hundägare oroliga i Falkenberg

"Man får försöka hålla koll"
2:42 min

När hunden Sune kom hem från promenaden i fredags blev han dålig i magen. Och fler hundar på Hjortsberg i Falkenberg har råkat ut för samma sak. Ägarna misstänker att de ätit förgiftad korv.

Oron bland djurägarna i Falkenberg är stor. I fredags hittades en död katt stypt med ett hopprep. Och hundägarna är också oroliga. På området Hjortsberg har tre hundar fått problem med magen. En av de drabbade är Sune, en niomånaders shihtzu-blandning.

– När vi kom in efter promenaden i fredags så började han kräkas våldsamt och hade diarre. I den sista spyan såg jag att det låg korv. Då kom jag att tänka på att en annan tjej skrivit på nätet att hon hittat utlagd wienerkorv som hennes hundar inte hade velat äta, säger matte Pia Thuresson.

Hon har hört att ytterligare tre hundar haft liknande problem. Pia Thuresson har både polisanmält och varit i kontakt med djursjukhuset.

– Sune var inte dålig i mer än en timma men de andra hundarna har varit sämre.

Vad tror du att det är?

– Det är kanske någon som vill göra hundarna illa. Det vet vi inte. Jag har inte hittat någon annan korv så jag har kunnat lämna in något så man vet ju inte vad det har varit i den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".