Det är ett omfattande bevisunderlag i utredningen. Foto: Polisen
Det är ett omfattande bevisunderlag i utredningen. Foto: Polisen

Fler kan åtalas i halländsk knarkhärva

Rikskriminalen kommer att jobba vidare med den lista på misstänkta köpare i härvan med de omfattande knarkaffärer som gjorts från ett hus i trakten av Falkenberg.

Under utredningen har polisen listat ett stort antal köpare och åklagaren har lämnat över namnen till Rikskriminalen.

I förra veckan åtalades två män för att ha sålt stora mängder knark via nätet. Samtidigt åtalades sex misstänkta köpare.

Enligt Kim Nilvall vid Rikskriminalen är de misstänkta köparna spridda över hela landet. Rikskriminalen ska analysera listan ur olika aspekter. Däremot vill Nilvall inte bekräfta om namnen ska lämnas vidare för att polisen ute i landet ska kunna utreda.

De flesta namnen på listan är inte kända av polisen sedan tidigare i narkotikasammanhang.

De båda männen från Falkenbergstrakten åtalas för knarkaffärer för drygt en miljon kronor. Det handlar om amfetamin och nakotikaklassade piller av många olika sorter.

Försäljningen har skett via krypterade och lösenordsförsedda sajter. Den ena av männen misstänks ha använt färdtjänst för att posta paketeten med knark till kunder i Sverige och i världen.

Enligt åklagaren har männen, som nekar till brott, gjort affärer med hundratals köpare.

Av de sex som åtalats för att ha köpt knark kommer två Umeå, två är från Uppsala och de andra bor i Örebro och Nora.

 

   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".