Anneli Påmark och Carl Österberg som skrivit boken "Vägra följa John". Foto: Sveriges Radio
Anneli Påmark och Carl Österberg som skrivit boken "Vägra följa John".

Lämnade karriär för meningen med livet

"Jag strävade hela tiden uppåt"
8:36 min

Anneli Påmark och Carl Österberg hade allt, men var ändå inte lyckliga. I boken "Vägra följa John" skriver de om hur man kan vara mer närvarande i sitt eget liv.

De var högt utbildade ingenjörer och framgångsrika i sina jobb, de hade allt materiellt som man kan tänka sig och mer. Det var då de började fundera på att det måste finns något annat, det kan inte vara meningen att vi ska jaga som vi gör och ändå inte hitta någon mening i livet.

"Jag strävade hela tiden uppåt och efter mer och mer utan att egentligen att reflektera över varför jag gjorde. Jag sökte lyckan utanför mig själv."

I dag har de båda lämnat sina karriärer, är mer måna om att känna närvaro i sig själva och är lyckligare och i boken "Vägra följa John - Lagom vanligt normal till omåttligt unikt fenomenal" skriver de om hur man kan städa bort gamla föreställningar och mönster och hur man praktiskt hittar sig själv och kan vara mer närvarande i sitt eget liv.

"Alla, var och en av oss har möjlighet att hitta den här unikheten och att vi är fenomenala och vi kan verkligen påverka vårt liv i så stor utsräckning som vi kanske inte är medvetna om och vi behöver hjälp för att veta hur."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".