Polisbil. Foto: Mikael Fritzon/TT
Foto: Mikael Fritzon/TT

20-årig kvinna överfallen i Halmstad

"Han sätter sig på henne"
0:58 min

I går kväll blev en kvinna i 20-årsåldern överfallen i Halmstad på Gamla Prästvägen mellan Snöstorp och Fyllebro.

En för kvinnan helt obekant man höll fast och satte sig på henne. Hon lyckades slita sig loss och kunde cykla iväg från platsen.

– Hon tror att han vill någonting, så då stannar hon cykeln. Och då överfaller han henne och sätter sig på henne. Det är därför vi rubricerar det som olaga frihetsberöande. Men hon lyckas ta sig loss och cykla därifrån, säger Gith Thedvall på Hallandspolisen.

Har ni haft liknande fall i Halmstad tidigare?

– Vi håller på att se över om vi har fall som kan överensstämma med det här, så det är det vi håller på att utreda nu. Det är därför vi vill ha in vittesuppgifter.

Polisen söker vittnen som kan ha sett något strax efter klockan 20. Den misstänkte gärningsmannen hade en ryggsäck på sig och uppges vara i 40-årsåldern.

Det ska röra sig om en man i 40-årsåldern, cirka 1.80 lång, grå stickad tröja som bar på en välpackad ryggsäck. Om någon sett något kan de ringa 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".