Laholmslägenhet knarkcentrum

Högsta prioritet för polisen och socialtjänsten
2:53 min

Polisen i Laholm har specialbevakat en lägenhet i centrala Laholm, och gjort tre husrannsakningar under en veckas tid på grund av uppgifter om droghantering i lägenheten. Ett tiotal ungdomar i åldrarna 15 till 21 år misstänks för narkotikabrott. 

– Vi har tagit prover på ett antal ungdomar och väntar på analys av vad det kan vara för preparat man har missbrukat, säger Mikael Eliasson, närpolischef i Laholm.

Polisen tror att det främst är marijuana och hasch som förekmmit, men det kan också vara kokain. Insatserna mot lägenheten kom till stånd efter uppgifter till polisen om drogtrafik. Bland de misstänkta ungdomarna finns både pojkar och flickor.

– För oss är det högsta prioritet att få stopp på det här. Det är en inkörsport till ett långvarigt missbruk och vi arbetar nu ihop med Solcialtjänsten.

Den 21-årige lägenhetsinnehavaran greps vid en av husrannsakningarna men släpptes på fri fot eftersom det inte fanns tillräckliga skäl för ett anhållande.

Polisen, kommunen och skolan i Laholms kommun har i flera år arbetat för att minska drogbruk bland ungdomarna.

-- Narkotika förekommer på alla orter i hela landet, och detta ska inte ses som ett bakslag för vårt arbete i Laholm utan jag ser det som ett lyckat arbete  att vi nu uppdagat den här adressen, säger Mikael Eliasson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".