Det är ett omfattande bevisunderlag i utredningen. Foto: Polisen
Det är ett omfattande bevisunderlag i utredningen. Foto: Polisen

Knarkhandel i Falkenberg uppe i rätten

I förmiddags startade rättegången i Varbergs tingsrätt mot de två män som står åtalade för omfattande knarkaffärer från ett hus i Falkenberg.

Den äldre av de båda männen nekar till alla anklagelser. Enligt åklagaren skötte han knarkleveranserna med hjälp av färdtjänst.

Läs mer: Den sjukpensionerade 54-årigen gjorde ett hundratal resor.

Den andra mannen, som är i 30-årsåldern, är enligt åklagaren ansvarig för att gjort själva knarkaffärerna.

Han erkänner nu att han köpt narkotika för eget bruk och att han förvarat en del för sina vänner räkning, däremot nekar han till att ha sålt narkotika.

Både Europol och FBI har varit inkopplade i utredningen. Svensk polis har bland annat behövt hjälp med att följa transaktioner och med att förhöra folk utomlands.

De misstänks ha sålt knark via nätet för över en miljon kronor.

Bland bevisningen finns också 3.000 narkotikaklassade tabletter tillsammans med ett par hekto pulver och sex fentanylplåster. Bevisningen omfattar också prylar som behövs för att bedriva knarhandel som kuvert, våg och platspåsar med fingeravtryck på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".