Mariette Hansson. Foto: Maryjet.com.
Mariette Hansson. Foto: Maryjet.com.
P4 Morgon

Mariette gör låt med Miss Li

"Vi kastades in i sammarbetet"
5:39 min

Mariette Hansson är en av flera hallänningar som är klara för Melodifestivalen 2015. I P4 Morgon berättade hon om samarbetet med Miss Li.

Harplingemusikern Mariette Hansson, som ibland bär artistnamnet MaryJet, blev känd i Idol. Efter det har hon bland annat varit gitarrist i Magnus Ugglas band. Och nu är det dags för Melodifestivalen 2015.

– Det känns skitkul att vara med. Jag har försökt att söka tidigare år och trånat efter en plats, men det har inte gått hela vägen, säger hon.

Och nu är det alltså Mariettes tur. Hon ska framföra låten Don't Stop Believing. Den är skriven av Miss Li, som fick sitt stora genomslag på Svensktoppen med Lars Winnerbäck-duetten Om du lämnade mig nu.

– Vi kastades in i samarbetet och det klickade direkt. Det känns som att jag har fått en ny tjejkompis.

– Hon är superhärlig och är väldigt involverad i det här numret. Hon ska inte vara med på scen, men hon älskar allt med kläder och scenframträdande. Så detta ska vi göra tillsammans.

Låten är en midtempo-ballad, väldigt vacker och mäktig. Den börjar litet och växer och svävar ut. Det finns någon slags mystik i den som kommer förstärkas av scenframträdandet.

Mer om P4 Morgon Halland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".