"Jag har aldrig haft på mig en gul tröja förut", sa Hasse Eklund när han tog på sig FFF-tröjan idag. Foto: Madelene Szabó / Sveriges Radio
Arkivbild. Hasse Eklund återvänder till FFF. Foto: Madelene Szabó / Sveriges Radio

Hasse Eklund återvänder till FFF

"Du är ingen riktig tränare förrän du fått sparken"
0:59 min

Falkenbergs förre tränare Hasse Eklund återvänder efter att han sparkades från Kalmar FF.

Vad tänker du om lagets nygamla tränare? Kommentera!

Det påskrivna kontraktet gäller över tre år.

– Jag är mycket glad över att vara tillbaka i Falkenberg. Mitt år med FFF var fantastiskt och jag har givetvis följt laget under året i allsvenskan. Det finns en genomarbetad strategi som tilltalar mig. Falkenberg vill etablera sig i elitfotbollen med fokus på egna produkter och talanger i närområdet. Jag kommer med högsta motivation att försöka att utveckla det arbetet, säger Hasse Eklund i ett pressmeddelande.

Håkan Nilsson är sportchef i Falkenbergs FF och kommenterar så här:

– Utifrån dessa kriterier är Hasse Eklund ett lika självklart val 2015 som när han rekryterades 2013. Vi vet att vi får en bra och ambitiös fotbollstränare som dessutom är en fantastisk människa. Han brinner för att vara med och utveckla klubben och vi ser fram emot att fortsätta där vi slutade.

P4 Halland intervjuar Hasse Eklund under dagen. FFF:s nuvarande tränare Henke Larsson går till Helsingborg.

Tetxen uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".