Kille kysser tjejs rygg.Foto: kainr/Flickr (CC BY 2.0)
Kille kysser tjejs rygg.Foto: kainr/Flickr (CC BY 2.0)

Henrik lär män att bli casanovor

"Killar tror man måste vara en bad boy"
13 min

Henrik Storm är killen som tröttnade på att inte lyckas få tjejer. Under tio år pluggade han allt som gick om attraktion.

Håller du med om Henriks raggningstips? Kommentera gärna.

Han gick hos terapeuter och är i dag attraktionskonsult som hjälper andra män att hitta kärleken. Och det handlar inte om att vara en badboy.

Enligt Henrik Storm tror de flesta män att de behöver vara som de tuffa, spännande och ibland som de elaka filmgrabbarna för att få tjejer, men det behöver man inte alls. 

– Jag brukar säga att man kan ta de positiva egenskaperna från bad boysen – skaffa dig ett spännande liv, sätt dig själv främst och våga ta plats, men skippa de mer elaka egenskaperna, menar Henrik Storm. 

Och Henrik Storm har sannerligen fördjupat sig i ämnen. Han har plöjt allt som går att läsa om attraktion och vad som får kvinnor att attraheras av män. Enligt honom är det framför allt tre saker som avgör attraktionen. 

– Visst finns det fysiska attribut, som att du ska ha v-formad rygg och lukta gott men det allra viktigaste är ditt självförtroende. Genom att ändra din självbild och tänka "jag kan få henne" istället för "henne kan jag aldrig få" så blir du med ens mer attraktiv. Upprepar du detta för dig själv börjar du till slut tro på det, fortsätter Henrik Storm. 

Utöver det handlar det om att sluta tycka synd om sig själv, menar Henrik Storm. 

– Du kan bli dissad, visst. Men sluta då ta det som personlig kritik utan se det som viktig lärdom och lär av dina misstag och hur du kan bli bättre nästa gång. 

Idag är Henrik Halmstads enda attraktionskonsult. Hittills har han hjälpt ungefär 50 män. Att bredda sig och vända sig även till tjejer är inget som står på planeringen just nu. 

– Jag har en passion för tjejer och hur man som man kan bli mer attraktiv, det är där jag har min kunskap. Men man vet aldrig, i framtiden kanske jag läser in mig på hur kvinnor ska bli mer attraktiva för män?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".