Choklad/Mint cupcake och Bärcupcake. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio
1 av 2
Choklad/Mint cupcake och Bärcupcake. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio
Snickerstårta med Raw food. foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio
2 av 2
Snickerstårta med Raw food. foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio

Raw Food-dessert för öga och gom

Så här vackra och goda blev desserterna som raw food-kocken Emily Van Nuss pratade om i Carlsson & Co! Kolla in recept här:

Raw Food chokladbollar

Hacka fint i mixer/matberedare:

2 dl Valnötter och I dl Paranötter

Tillsätt och mixa:
8 stora dadlar utan kärnor
5 dl Kakao
5 tsk Vanilj
1 nypa salt
1 msk Vatten

Skeda upp och rulla massan till bollar.

Snickerstårta
Botten består av dadlar, valnötter och kakao
Mellanlager av jordnötsmör, agave, kokosolja och havregryn
Övre lagret med kakao, kokosolja och agave

Choklad/Mint cupcakes
Innehåller: Cashewnötter, kokosolja, agave, cacao, valnötter, dadlar och mint

Bärcupcakes
Innehåller: Blåbär, cashewnötter, agave, kokosolja, citron, vanilj Visa mer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".