1 av 2
Björn Hellberg
2 av 2
Foto: TT
P4 Morgon

Björn Hellberg gör viral succé

"Leran lydde inte mina order"
2:45 min

Tiotusentals människor har sett klippet där han försöker dreja en vas. Något som författaren och tv-profilen gladeligen bjuder på.

I tv-programmet Sverigequizen åker Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg runt i Sverige och ger sig på olika utmaningar. Allt från att skrota bilar, steka pannkakor och dreja.

– Leran lydde inte mina order och direktiv utan levde sitt egna liv. Och detta har tydligen blivit väldigt sett och man kan dra slutsatsen att ju sämre men är desto större framgång når man.

– Det är så många som är gravallvarliga och tar sig själva på för stort allvar, man ska ha lite självdistans och kunna bjuda på sig själv.

Laholmsprofilen tycker dock att det är en smula skamlig eftersom hans hemort är en gammal krukmakarstad. 

Han har tidigare haft en viral succé tillsammans med kollegan Ingvar. Klippet när dom två får en skrattattack i På spåret har setts över en miljon gånger.

– Man försöker hålla sig för skratt och det värker i hela systemet men man kan inte hejda attackerna, säger Björn Hellberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".