Eld
Eld

Brand i Kungsbacka startade i plastpåse

"Vi har ju haft ett antal bränder"
1:47 min

Branden i ett soprum i helgen i Kungsbacka startade i en plastpåse inne i ett soprum, det visar den tekniska undersökningen.

Slängda fimpar är en teori men polisen fortsätter ändå att utreda branden som att den var anlagd.

Branden blev aldrig utvecklad och det blev inga skador på soprummet.

– Den tekniska utredningen är bara en del och vi jobbar vidare som om den var anlagd, säger Lars Liffner på Kungsbackapolisen som utreder branden.

Varför då?

– För att utesluta att den skulle kunna vara anlagd. Vi har ju haft ett antal bränder och bland annat för att på ett säkrare sätt kunna säga att den inte var anlagd.

Nu hoppas polisen på att kunna säkra övervakningfilm eftersom papperskorgen, där det brann strax innan, står nära en bankomat. Polisen ska också höra vissa personer på nytt och vill gärna att den som vet något, om exempelvis plastpåsen, hör av sig.

När det gäller den förra branden i november, när det brann i ett av trähusen i centrala Kungsbacka,  säger Lars Liffner att polisen är ganska övertygad om att den var anlagd. Däremot har den tekniska undersökningen inte har gett några egentliga spår att gå vidare på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".