Budgeten röstas ner och det blir extraval nästa år, Magdalena Andersson (S), Anna Kinberg Batra (M) och Oscar Sjöstedt (SD). Foto: TT
Budgeten röstas ner och det blir extraval nästa år. Foto: TT

Politiker från Halland om krisen

Hans Hoff (S) och Carl Fredrik Graf (M) kommenterar beskedet om nyval
7:37 min

Den 22 mars blir det nyval sedan regeringen förlorat budgetomröstningen i riksdagen. Helt unikt, säger riksdagsledamoten Hans Hoff (S.)

 – Det är ju väldigt allvarligt för Sverige och helt unikt. Man får gå tillbaka till 1990-talet och de kriserna som var på den tiden. Skillnaden var att då samarbetade man i riksdagen över partigränserna. Det har ju inte varit möjligt nu trots att regeringen sträckt ut handen vid ett flertal tillfällen, säger Hans Hoff.

Carl Fredrik Graf (M) ordförande för kommunstyrelsen i Halmstad tyckte inte att det var oväntat att regeringskrisen mynnade ut i ett nyval.

 – Alliansen har gått till val på en gemensam politik och den politiken har man lagt på riksdagens bord och det är helt logiskt. Hade Socialdemokraterna från början vänt sig lite mer mot Allliansens politik och inte lutat sig så starkt mot Vänsterpartiet så hade det kanske den här situationen undvikits, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".