Tove Brosché och Jens Svensson. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio
Tove Brosché och Jens Svensson. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio
P4 Morgon

Cancersjuka fick tidiga julklappar

"Svårt att sätta ord på sina känslor"
5:10 min

Unga människor runt om i landet som drabbats av cancer har under hösten fått lämna in sina julönskningar som ska göra deras jul lite bättre.

84 önskningar har kommit in till organisationen Ung cancer och två av dom kommer ifrån Halland. Det är halmstadsborna Tove Broschés och Jens Svenssons.

– Jag önskade mig kosttillskott för att komma i form igen. För jag tappade mycket vikt när jag gick på cellgifterna, säger Jens.

Han fick sin önskan uppfylld på bara några timmar. Och för Tove gick det lika fort.

– Jag vill lära mig att bli mer kreativ med kamera eller genom att måla. Ibland är det svårt att sätta ord på sina känslor och då kan det vara skönt att uttrycka sig i en bild istället.

Båda är idag friskförklarade och fritidsintressena har fått allt större betydelse i deras liv.

– Det var nästan det ända som drev mig att orka hela cellgiftsbehandlingen, att komma tillbaka till motorcrossen. Målet är att köra lite småtävlingar, jag provade lite i somras men det var knapps så att man tog sig i mål, säger Jens.

Mer om P4 Morgon Halland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".